logo 
 
<Логин: Guest> | |
Copyright © 2012-2013

Venäläinen Teatteri SuomessaVenäläinen Teatteri Suomessa on venäläisten maahanmuuttajien vuonna 1928 perustama teatteriyhdistys. Yhdistyksen historiasta on hyvin vähän tietoa, tiedämme vain sen, että toiminnassa on ollut niin vilkkaita kuin hiljaisiakin kausia.


Vuonna 1998, pitkän hiljaiselon jälkeen joukko teatterista kiinnostuneita ihmisiä kokoontui yhteen ja Venäläinen Teatteri Suomessa käynnisti toimintansa uudelleen. Ohjaaja Irina Reznikovan johdolla alkoi "teatterikoulun opiskelijan" pitkä ja raskas tie. Kaikkihan kuvittelivat, että näytteleminen on helppoa, mutta kävikin ilmi, että se on raskasta työtä. Ensin piti kehittää puhetta ja äänenkäyttöä sekä harjoitella oikeita hengitystekniikoita, sen jälkeen työstettiin pieniä esityksiä ja katkelmia Vasili Shikshinin ja Anton Tchehovin näytelmistä.


Teatterin Ohjaajana toimii Irina Reznikova, joka on valmistunut Moskovan taiteellisesta teatterista MHAT:ista. Työskenneltyään vuosia Moskovan Majakovskin teatterissa ja silloisessa Leningradin Bolshoi teatterissa (nyk. Venäjän valtion akateeminen Bolshoi Draama teatteri BDT) ja näyteltyään 26 elokuvassa, Reznikovan kohtalo toi hänet hiljaiseen ja karuun paikkaan nimeltä Suomi. Ja juuri täällä kohtasivatkin ryhmä ihmisiä, jotka halusivat oppia ja ohjaaja, joka halusi opettaa. Monen vuoden ajan harjoituksissa tehtiin työtä artikulaation, hengitystekniikoiden ja äänenkäytön parissa. Saattaa kuulostaa tylsältä, mutta tylsää ei missään nimessä ollut. Näin alkoi rakentua pohja sille, mistä myöhemmin tehtiin näytelmiä.


Näytelmiä työstettiin kauan, mutta yleisön eteen päästiin harvoin, sillä valitettavasti venäjänkielinen teatteriryhmämme oli kuin pieni saari suomenkielisen yleisön keskellä. Toisaalta, ne suomalaiset, joita kiinnostaa venäjän kieli ja kulttuuri ovat aina pitäneet esityksistämme.


Ryhmämme koostuu monista jäsenistä: Ruslan Susi, Tatiana Travkina, Oleg Olin, Irina Bova, Svetlana Koloskova, Andrei Art ja muut. Tässä ei tietenkään mainittu kaikkia jäseniämme, lista jatkuu, mutta toivomme, arvoisat teatterin ystävät, että se pitenisi vielä entisestään. Jos jollakin on tietoa yhdistyksemme historiasta, toivomme myös että voisitte kirjoittaa meille siitä muutaman sanan.